Sophia

Angst en paniek, ongelukkig zijn, niet weten welk pad te bewandelen en altijd maar falen. Dat is wat ik op vrij jonge leeftijd allemaal beleefde en dacht. Ik dacht altijd dat ik de hele wereld aankon en dat niemand mij wat kon maken. Dat mij dit nooit zou overkomen. Want wat had ik te zeuren? Ik had toch alles. Ik had een leuke baan, veel vrienden, mega lieve en goede ouders, een huis in Amsterdam, liep in hippe kleding en zag er altijd leuk uit. Alle ingrediënten om gelukkig te moeten zijn toch? Oké, ik had geen relatie, maar verder had ik alles volgens het perfecte plaatje van deze maatschappij.

Niets was minder waar. Jaren heb ik gedaan alsof er niks aan de hand was en dat mijn leven perfect was. Vroeg nooit om hulp, want ik kon alles zelf wel aan. Totdat alles overhoop werd gegooid en ik niks anders meer kon dan ongelukkig zijn. Zo ongelukkig dat ik alleen nog maar thuis opgesloten de dag door kon komen. Ik was tot niks in staat. Ik liet mijzelf zo erg meeslepen dat ik zelfs van social media de angst kreeg dat ik er niet meer bij hoorde. Wat moesten mensen wel niet van me denken?!

De vraag ”maar je hebt toch alles, dus hoe kan jij nou ongelukkig zijn?” deed mij afstand nemen van alles en bijna iedereen. Ik was ontzettend negatief en zag het doel van het leven niet meer. Ik vond het leven heel zwaar en moeilijk.

Mijn huisarts stuurde mij door naar een psycholoog, maar ik kwam er al heel snel achter dat het niet ging werken. Mijn psycholoog zag mij niet om wie IK was en waar IK mee geholpen werd, maar ik was gewoon weer de volgende patiënt waar het riedeltje opnieuw begon.

Tot ik bij een ervaringsdeskundige terecht kwam en hij mij wel hielp bij mijn problemen. Die wel wist waar ik doorheen ging en mij daarbij kon helpen. Die ik niks uit hoefde te leggen, omdat hij hetzelfde gevoel kende. Ik voelde me niet meer alleen in deze strijd en kon daarna door zijn hulp weer voluit, vrij en gelukkig leven. Ik wil graag mijn eigen ervaring gebruiken en hulp bieden aan anderen. Anderen die net als ik zijn vastgelopen in het leven en zich in mijn verhaal herkennen. Zodat ze daarna weer volledig vrij en gelukkig door het leven kunnen gaan.

CONTACT Sophia

Neem contact op met Sophia

Heb je een vraag of wil je een intake gesprek met Sophia? Gebruik het onderstaande formulier en selecteer Sophia in de lijst.