Karin

Ik werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met ziekte en een tragisch ongeval binnen het gezin en daarna opgevoed met de gedachte dat de wereld een onveilige plek is, wat op latere leeftijd resulteerde in angst voor allerlei niet grijpbare “gevaren” (asbest, straling, smetvrees etc.).

Na een aantal heftige (asbest) voorvallen in de wijk waar ik woonde was de angst niet meer in toom te houden. Naast de angst, kreeg ik last van paniek, fobieën, dwanggedachten en handelingen. Zowel reguliere als niet reguliere hulpverleners konden me niet echt helpen. Na een zoektocht kwam ik in contact met een ervaringsdeskundige en werd zonder veel woorden echt begrepen, de eenzaamheid verdween. Ik kreeg inzicht en handvatten aangereikt.

Al jaren beoefen ik Qigong (Chi Kung) en Taijiquan, (T’ai Chi Ch’uan) ik heb daar een opleiding in gedaan bij het CNGO en geef les. Qigong brengt balans in lichaam en geest, en helpt de cirkel van belemmerende gedachtes te doorbreken. Door Qigong kom ik uit de momenten van dwang en angst, het trekt me in het nu, het geeft rust in m’n hoofd en de tijd verdwijnt. Ik vind rust in en door de bewegingen en dat geeft me energie en kracht. Uit ervaring weet ik dat ook anderen hier baat bij kunnen hebben.

Qigong is een onderdeel uit de Chinese bewegingskunst is al ruim 2000 jaar oud, en speelt net als acupunctuur een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde. Qigong bestaat uit korte, langzame en vloeiende bewegingen die met aandacht en op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Qigong is meditatie in beweging.

In de Chinese filosofie is gezondheid afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid Qi en de vrije doorstroming daarvan. Door de zachte bewegingen gaat de energie evenwichtiger door het lichaam stromen, en worden eventuele blokkades weggenomen, een belemmerende gedachte is bijvoorbeeld zo’n blokkade. Qigong bevordert de ontspanning en brengt o.a. rust
in het hoofd.

Door samen Qigong te doen kan ik je helpen om te ervaren om in het Nu te komen, rust te vinden in beweging en je energie weer op te bouwen. Daar waar van toepassing wordt tijdens de sessie uitgelegd welke bewegingen een gunstig effect hebben op allerlei lichamelijke en geestelijke processen en natuurlijk waarom.

Ook help ik je om de bewegingen thuis in te gaan zetten als hulp om uit de cirkel van de mind te stappen. Ik nodig je van harte uit om het te komen ervaren.

Trefwoorden; rust, ontspanning, bewegen met aandacht, (meditatie in beweging), balans tussen lichaam en geest, versterken energie, plezier in bewegen.

CONTACT Karin

Neem contact op met Karin

Heb je een vraag of wil je een intake gesprek met Karin? Gebruik het onderstaande formulier en selecteer Karin in de lijst.