Sebastiaan

Al op jonge leeftijd vond ik het fijn om volgens bepaalde / vaste patronen te leven. Elke week dezelfde activiteiten, waarbij de factor tijd onbewust mijn leven bepaalde. Daarnaast was ik erg bezig met wat anderen van mij vonden. Ik deed er alles aan om iedereen tevreden te stellen en ging mijzelf in allerlei bochten wringen om de goedkeuring van mijn ouders, vrienden en anderen te krijgen. Iedereen moest mij aardig en leuk vinden.

Toen ik 20 jaar was en studeerde, kreeg ik ineens allerlei lichamelijke klachten. Maag/buikpijn, misselijkheid, benauwdheid, zweten, etc. en dacht: wat gebeurd hier allemaal!? Uit onderzoeken bleek telkens dat mijn lichaam niets mankeerde, maar de klachten waren er nog steeds. Toen ik op 22-jarige leeftijd afstudeerde, kwam ik in een burn-out terecht. Lusteloosheid, vermoeidheid, depressieve gedachten, constante gespannenheid, piekerdenken en eenzaamheid waren kenmerken
die mijn leven bepaalde.

In de jaren die volgden, ben ik bij diverse hulpverlenende instellingen geweest. Na elk gevolgd traject, kon ik even vooruit maar na verloop van tijd, begonnen de klachten weer. Om het in een metafoor te zeggen: De brandnetels werden weggehaald, maar de wortels zaten er nog.

Toen ik uiteindelijk bij een ervaringsdeskundige terecht kwam, ging langzaam het spreekwoordelijke lampje steeds lichter branden. Door in te zien (inzichten krijgen) hoe het werkt, ben ik steeds meer gaan leven in plaats van in ‘overlevingsmodus’ te staan.

Qua werk heb ik zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid gewerkt. Wat mij duidelijk is geworden, is dat bijna alles neer komt op het neerzetten van prestaties: zoveel mogelijk doen, in een zo kort mogelijke tijd en het moet zo min mogelijk kosten. Voor mijzelf heb ik de keus gemaakt om. mijn leven niet meer te laten bepalen in deze wereld van winst en verlies.

Ik weet hoe verschrikkelijk en levensbepalend het is om te lijden onder spanningen, verwachtingen, angsten en stress. De inzichten die ik heb verkregen brengen mij in staat om jou te helpen hier doorheen te komen. Als je inziet hoe het werkt, kun je waarlijk Vrij zijn. Vandaar de naam: Vrijheid door Inzicht.

CONTACT Sebastiaan
SebastiaanS WEBSITE

Neem contact op met Sebastiaan

Heb je een vraag of wil je een intake gesprek met Sebastiaan? Gebruik het onderstaande formulier en selecteer Sebastiaan in de lijst.